Silke Hofmann The Wearer's Voice in
Fashion Designing

POP IN
GOST

Studenski festival dizajna i vizualnih komunikacija
Silke Hofmann
Fashion Designer
marker UK, London
Silke Hofmann je dizajnerica ženske odjeće koja je radila u internacionalnoj prêt-à-porter modnoj industriji više od deset godina prije nego što je započela rad na svom dokoratu. Diplomirala je kao Magna Cum Laude na odsjeku Modnog dizajna na Modnom institutu tehnologije te je magistrirala sa distinkcijom na Central Saint Martins- univerzitetu umjetnosti u Londonu. Trenutno je na doktoratu na Royal College of Art u Londonu. Njen doktorat je pod ko-mentorisan od strane Helen Hmlyn Centra za dizajn a finansira ga Arts and Humanities Reasrch Council.

POP IN Predavanja se odrzavaju više puta u toku akademske godine i održavaju kontinuitet intenzivnijeg upoznavanja struke sa studentima. Udruženje ‘Studenti grafičkog dizajna’ i Odsjek grafički dizajn – ALU Sarajevo vam predstavljaju: Silke Hofmann predavanje na temu The Wearer’s Voice in Fashion Designing

Pored stvaranja kreativnog modnog sadržaja u modnoj industriji, Silke se uvijek interesovala odnosom odjeće i onoga tko je nosi. Njen akademski rad nastavlja istraživanje kakav emocionalni uticaj odjeća može imati. Poseban cilj njenog istraživačkog rada je bolje razumijevanje kako preživjeli od raka dojke doživljavaju estetiku i funkcionalnost proizvoda post-mazektomijskog rublja koji im se trenutno nude od strane globalne modne industrije. Tokom četveromjesečnog istraživanja na Kyoto Institutu Tehnologije u Japanu, Silke razvija praktične dizajnerske metode i alate u modnom dizajnu koje trenutno istražuje zajedno sa osobama preživjelim od raka dojke u izdvojenim, participativnim dizajn radionicama u Evropi, Japanu i SAD-u. 

Predavanje je otvorenog tipa.

 

LOKACIJA
PREDAVANJA

Lokacije na kojoj se održava Pop In
Lokacija
AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
Obala Maka Dizdara 3