POP UP Radionica 02.AMILA HRUSTIĆ

POP UP
RADIONICA

Studenski festival dizajna i vizualnih komunikacija
AMILA HRUSTIĆ
Group Creative Leader VCCP Prague
marker CZE, Prague
Amila Hrustić Batovanja diplomirala je i magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, na Odsjeku za produkt dizajn. Osam godina radi kao art direktorica i idea maker u oblasti marketinga za klijente kao što su Mercedes-Benz, Czech Tourism, Pepsi, McDonald's, Volkswagen… Dobitnica je brojnih nagrada u oblasti dizajna i marketinga, poput ADC Creative Award, Czech Young Lions, D-Day…Idejna je kreatorica, umjetnička direktorica i jedna od autorica inicijative i knjige #ŽeneBiH. Članica je tima koji je kreirao idejni projekat sarajevskog pješačkog mosta Festina Lente. Živi i radi u Pragu.

Na radionici pod nazivom “Korice nenapisanih knjiga” istražićemo aktuelne društvene teme i reakciju javnosti, te ih u satiričnom duhu pretočiti u naslovnice knjiga. Postoji mnogo društvenih tema koje nas interesuju i koje se svakodnevno provlače kroz medije i društvene mreže, a na koje društvo ima burne “online” reakcije, na kojima se najčešće sve i završava. Naslovi bi reflektirali česte reakcije našeg društva na odabranu društvenu temu. Mentorica radionice je Amila Hrustić Batovanja, dobitnica brojnih nagrada iz oblasti dizajna i marketinga (Young Lions, ADC Creative Awards, Faces od design, Day-D…), art direktorica, idea maker i creative leader, sa iskustvom rada za velike svjetske kompanije kao što su Mercedes Benz, McDonald’s, Volkswagen, Unicredit Bank i mnoge druge.

LOKACIJA
RADIONICE

Lokacije na kojima se festival održava
Lokacija
AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
Obala Maka Dizdara 3

PRIJAVA

Prijavi se i učestvuj

Svi zainteresovani studenti imaju pravo prijaviti se na gore navedenu radionicu. Požurite jer broj mjesta je ograničen. Maksimalan broj učesnika je 10. Iz tog razloga Vas molimo da pregledate teme svih radionica te njihove predavače i odlučite se za onu koja Vas najviše interesuje.  Pravo prijave imaju česnici do 30. godina starosti.  Lista učesnika će biti objavljena na ovoj stranici. Za prijavu učešća potrebno je u kontakt formu da navedete IME i PREZIME te REDNI BROJ radionice na koju se prijavljujete. 

 

UČESNICI
01.Azim Mandžuka
02.Mirna Perić
03.Angelina Vukosav
04.Mirko Ilić
05.Ivan Vrček
06.Vana Bašić
UČESNICI
07.Marina Paštar
08.Ana Dutina
09.Nejra Gorančić
10.Medina Viteškić
11.Aleksandra Drecun
12.Simona Vujović
13.Ana Mojas

PRIJAVA

Prijavi se, ali požuri!